ΕMCA: Προετοιμασία προπονητών για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ”Soccer For ALL”

Πραγματοποιήθηκε προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Panserraikos F.C. Academy, για τους προπονητές του έργου «Ποδόσφαιρο για όλους». Ο Κωνσταντίνος Γκουντούλας, συντονιστής του έργου, παρουσίασε τις προτεραιότητες, τη μεθοδολογία και τους στόχους της προπόνησης για το «Κοινωνικό Ποδόσφαιρο».

Ο Υπεύθυνος Προγραμματισμού της Ακαδημίας του Πανσερραϊκού, Οδυσσέας Δαρνάκας δήλωσε: “Το πρόγραμμα “Ποδόσφαιρο για όλους” ανταποκρίνεται πλήρως στην αποστολή, τις αξίες και τις δραστηριότητες του συλλόγου μας και θα υποστηρίξουμε τις δραστηριότητες του, σε όλο το φάσμα του αγωνιστικού προγράμματος. Με το τρέχον έργο, δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους να κατανοήσουν αυτό το συναίσθημα, ανεξάρτητα από την κοινωνική θέση, την ηλικία, το φύλο, τη θρησκεία ή την εθνικότητα. Στο γήπεδο του «κοινωνικού ποδοσφαίρου» είμαστε όλοι ίσοι. Είναι πολύ σημαντικό να συμπεριλάβουμε και τις οικογένειες των παιδιών που προπονούνται, για να τους δώσουμε την ευκαιρία να γίνουν μέρος της ζωής του συλλόγου και να μην είναι απλώς συνοδοιπόροι”.

Ο Σύλλογος του Πανσερραϊκού και οι Ακαδημίες του συλλόγου, μαζί με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουν πολλά χρόνια συνεργασίας στην ανάπτυξη και προώθηση του “αθλητισμού για όλους” με πρωτοβουλίες όπως το «STAID» (για την πρόληψη της επιθετικότητας στο σχολείο) και το «FUNNY» (η διασκεδαστική φυσική δραστηριότητα, για τις μικρές ηλικίες των παιδιών δημοτικού).

Οι τρεις εταίροι, που υλοποιούν το συγκεκριμένο έργο, είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πολυαθλητικών Συλλόγων (“Levski-Sport for All”-Βουλγαρία | Lazio-Ιταλία) και σχεδιάζουν μοιράζοντας τις ιδέες και την εμπειρία τους, από αυτό το έργο με άλλους συλλόγους.

Όλες οι δραστηριότητες στο πλαίσιο του έργου «Ποδόσφαιρο για όλους» συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του Μ.Γ.Σ Πανσερραϊκός, για να μαθαίνετε πρώτοι, τα νέα του συλλόγου μας!